Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recepty na cukroví od Marty

Medové dortíky                                                                                                                                                                                                                 TĚSTO: 50 dg hl. mouky,2 vejce,16 dg ml. cukru, špetka soli,1 č. lž. skořice,1 hera,2 č lž. sody bikarbony,2 p.lž. medu. Udělat těsto, rozválet, vykrojit kolečka, upéct.

KRÉM: 1 1/2 van. pudingu uvařit v 0,5l mléka nechat vychladit.1 1/2 másla vyšlehat s 15 dg pískového cukru až se cukr rozmíchá. Vyšlehanéspojiit pudipudingem.                                                                                                                                                                        Upečené kolečka spojit krémem, také natřít boky. Boky obalit v kokose. Nahoru ozdobit čok. polevou.  Nechat odležet asi týden.                                                                                                                                                                                                                                                                    

Medové řezy                                                                                                                                                                                                                 TĚSTO: 60 dg hl. mouky, 20 dg ml. cukru,14 dg másla,2 vejce,3 pol lž. medu, 1 pol lž.sody. 

Ve vod. lázni rozehřát máslo, med cukr, přidat vejce a šlehat do pěny. Za stálého šlehání přidávat mouku se sodou(část, dokud jde šlehat) .Zbytek mouky dát na vál, přidat ušlehanou hmotu a zpracovat na těsto. Rozdělit na 5 dílů, přikrýt a 1 hod nechat odpočívat. Rozválet na vel plechu a na papíř upéct do růžova.                                                                                                                                                                                              KRÉM:10 dg medu,1 máslo,15 dg krystalového cukru,2 dl silné černé kávy,2 dl mléka,3 plné lžíce polo. mouky, 3 pol. lž. rumu.                                    

V kastrolku rozpustit cukr na žlutý karamel, zalít teplou černou kávou s rumem a pomalinku vařit až se cukr rozpustí. Mléko s moukou rozmíchat a přilít do kávy-uvařit hustou kaši. Nechat vychladit. Máslo vyšlehat s medem a po částech přidat kaši. Dobře vyšlehat. Upečené pláty natřít krémem. Místo jedné vrstvy krému dát povidla. To je 3 krát krém a 1 krát povidla.(Nahoru krém není).Zatížit aspoň přes noc. Nahoru poleva. Poleva:1 iva,10dg kakaa,1 čokoládu na vaření. Ve vodní lázni rozehřát ivu , čokoládu a kakao. Tato poleva se dá opakovaně ve vodní lázni rozehřívat.  

Medovníkové kuličky                                                                                                                                                                                                         TĚSTO: 6 dg másla, 2 vejce, 4 pol.lž.medu, 20 dg cukru,50 dg hl. mouky, 2 čaj.lž.sody. Udělat těsto, rozdělit na 2 díly. Každý rozválet a upéct zvlášť na papíře do světlehněda. Asi 180 st.10 min. Studené nastrouhat na strouhankovém struhadle.                                                                                         

KRÉM:1 1/2 másla vymíchat s 1 1/2 karamelu (uvařené salko, nebo koupený karamel).  Do vymíchaného krému sypeme po troškách strouhaný perník a propracujeme, aby šly dělat kuličky. Část zbyde na obalení. Hotové vložit do pap. košíčků.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           DOBROU   CHUŤ!                                                                                                                                                               

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář