Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tak si dumám ....

28. 5. 2017

Ahojte všichni,

jak se Vám letos daří ? Studený a propršený duben dal včelám zabrat , a tak letos včelky jsou slabé. Ranní mrazíky v některých lokalitách znehodnotili pastvu , a tak vidávám včelky místo na ovocných stromech na pomněnkách a jiných bylinách. A ta studená rána, která pořád trvají.....

No co, nemůže být každý rok posvícení, jak se říká. A tak si dumám, že příroda se brání proti převčelení. Vždyť ve zlínském kraji přezimovali včelstva jedny z nejhůře v republice. A volal mi i včelař, že zimoval 35 včelstev a zbylo mu 5.

A teď z jiného soudku.

Včera jsem byl na dětském dnu a všiml jsem si, jak jiná zajmová združení v obci fungují. Mám tím na mysli,že podporují různá aktiva v obci. A přišlo mi líto, že spolek s 60 členy je v podstatě pasivní. Co si myslíte, měli bychom se více zapojit do dění v obci ? Minulou schuzi jsem navrhoval , jestli se toho někdo nechce ujmout, žel bez odezvy.

S pozdravem Petr smiley

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Taky dumám

(J.Kudrna, 30. 3. 2018 22:14)

Taky dumám, jak rozhýbat spolkovou činnost. Pro důvěrníky a výbor jsme objednali u Kolomého matky linie F1 Singer a pokud se výměny osvědčí, postupně bychom dotovanou výměnu matek chtěli rozšířit.
Předběžně jsme dohodli na příští rok na Květnou neděli malování kraslic, perníků a pletení tatarů s informacemi o včelaření.
Posílám odkaz na naše stránky https://vcelarinhrozenkov5.webnode.cz/
J.Kudrna